Vägrar sova

Här har vi en busunge 30 minuter efter sovtid! Vägrar sova :P


Evelinas namngivning

För snart en vecka sedan (lördag 25/5) hade vi Evelinas namngivning. Den höll hus i min moster Minna och hennes man Jormas trädgård. Vi hade en otrolig tur med vädret - det var riktigt varmt och härligt!
 
Här är en liten video på första delen, där jag håller ett litet nervöst välskomsstal, presenterar faddrarna och där min mamma håller ett tal om Evelinas namn. Sedan berättar jag om maten vi ska äta och då hade jag lite problem men jag gjorde mig nog förstådd till slut :P
 
 
 
Dagen började så som visas på filmen. Här är lite bilder från samma tillfälle (det är antingen mamma eller min syster Emilia som har fotat med sin egen kamera).
 
 
 
Sedan var det dags för smörgåstårta som jag försökte förklara på filmen, haha! Det verkar som att dillen på toppen har blåst iväg men man kan ju föreställa sig hur slutresultatet blev (bara dillen som saknas!). Det är huvudsakligen jag som gjort tårtorna, men har fått mycket hjälp utav mamma och Minna :) Eller ja, det är jag som har dekorerat och de har skurit bröd och kokat ägg, skurit ägg, tomat och gurka och sådär!
 
 
 
Lite familjebilder med mig, Gustav och Evelina. (Viktoria var svår att få tag på, hon var lite varstans i trädgården och lekte med de andra barnen eller de vuxna).
 
 
 
Efter maten fick gästerna gå på tipspromenad och svara på frågor som hade med Evelina att göra. Hittade inga bilder på varken tipspromenaden, vinnarna eller vinsterna men men :P
Det slutade med att vi fick ha en utslagsfråga då 3 lag hade alla rätt. De fick gissa hur många vindruvor det var i en låda. Ingen gissade rätt men de närmsta som gissade 48 (om jag minns rätt) blev segrare! Rätt svar var 60.
 
Och så lite presentöppning! Klockan hade hunnit bli ganska mycket så vi öppnade presenter samtidigt som gästerna fikade. Bättre bilder på presenterna kommer i ett senare blogginlägg :)
 
 
 
 
 
Lite bilder på gästerna!
 
 
 
 
 
Mormor Kirsi (min mamma) med Evelina :)
 
 
Och såhär såg jag ut när alla gästerna gått! Man verkligen ser hur jag pustar ut, haha :P
 
 
Men det blev riktigt lyckat! Jag är dels stolt över mig själv som klarade av att hålla i det hela och tala på scen! Maten blev lyckad och den gick dessutom åt (blev bara lite över).
 
Folk har hört av sig och tackat så mycket för dagen, och berättat att det var riktigt trevligt och även bland det bästa de gått på när det gäller namngivningar/dop! Så det känns riktigt kul!
 
Lite bilder på Evelina från samma dag. Vi bytte senare om på henne så att hon kunde få känna på gräset för första gången i sitt liv, utan att behöva fläcka ner den vita klänningen :) Men det var när alla gått hem.
 
 
 
 
 
 
Mamma filmade även Evelina denna dag. Hon har aldrig pratat såhär mycket förrän i lördags, och har nu fortsatt med detta varje dag sedan dess :) "Babababababa" säger hon här hemma nu :P
 
 
 
 

Leker med katten

Söt :)


Äta själv

Första delen visar att hon inte direkt gillade nya flaskan/nappen (var välling i flaskan)... Andra delen visar hur rolig hon kan vara... Hon trodde hon kunde äta från flaskan när hon låg på mage ;) Direkt efter jag slutat filma vände hon sig igen :P


Baka, baka, massa kaka!

Jag får äta upp det jag skrev förut om att kolla på tv medan jag bakar, för jag har just stått i köket KONSTANT i 2 timmar!

Men nu är alla kakor klara! Synd att jag inte får äta upp dem med ;P


Gratis frukost

Idag träffades jag (och Evelina) och Linda (och Elliot) på McDonald's för lite gratis frukost eftersom vi hade presentkort på det i Wrapp! Vi tog varsin "Lilla mackan med kalkon och cream cheese", med liten kaffe till (och jag köpte juice). Det är ju fullkornsrågbröd så det ska ju vara ganska mättande, men jag känner mig redan hungrig igen :/ Och då är det ändå bara ungefär 2 h sedan jag åt! Men gott var det iaf.

Vid ca kl 10 kom jag hem och exakt samtidigt kom målarna också. De ska tapetsera vår hall. Detta satte lite käppar i hjulet för mig måste jag säga! De har ställt upp ett tapetbord mitt framför teven i vardagsrummet.

Min plan var att jag skulle baka det sista inför namngivningen på lördag... Men eftersom en del av det jag ska baka ska stå på spisen i nästan 50 minuter så tänkte jag kolla på tv under tiden. Men det går ju inte. Så vad ska jag göra nu? Sitta och uggla i vårt trånga kök eller?!

Är såå stressad inför lördagen just nu. Men istället sitter jag instängd på Evelinas rum och försöker få henne att somna, alternativen är inte så många :/ Har suttit här en timme nu ... Tur vi köpte hit en fåtölj i alla fall!!!

Hoppas de har tapetserat klart snart.


Pruttljud

Evelina utforskar än en gång pruttljud med munnen :)


Drömmarnas värld

Jag drömde att jag hade fått ett jobb på SAAB, jag skulle jobba med att ta emot samtal. Det fanns mycket bebisar där, och plötsligt låg det en utländsk bebis bredvid Evelina i vagnen, han försökte döda henne. Jag separerade dem och la ner Evelina i sängen där hon somnade, sen la jag ner den andra bebisen och då var det lugnt och de båda sov. Sedan låg de i vagnen igen. Jag stod i kö till något på jobbet när min utbildare (Carola från mitt förra jobb) plötsligt säger att jag måste åka hem och hämta något jag glömt. Jag tar bussen och hamnar hos nån form utav frisör som är flickvän till en kille på jobbet. Hon pratar engelska med sin kund. Hon går nånstans och jag börjar prata med kunden på svenska, vi pratar om att vi båda haft dreads och olika färger på håret. Jag berättade att vissa tror att man alltid är glad bara för att man har färgglatt hår. Kunden och jag tar bussen tillbaka till jobbet. Vi pratar hela vägen. När vi är framme börjar hon plötsligt springa för att hon är försenad till första dagen på jobbet. Jag går tillbaka till kön och barnvagnen och inser att jag lämnat bebisarna ensamma i två timmar! Då vaknar den utländska bebisen, han ställer sig rakt upp i vagnen och sedan börjar han skrika. Ett par kommer fram till mig och säger att vi kan byta bebis, de visar deras som är helt tyst. Jag påpekar för dem att det inte är min bebis, bara Evelina är det. Jag berättade om att han plötsligt bara låg där och hade försökt döda henne! De tycker inget av det jag berättar är konstigt alls. Då kommer en kvinna fram, hon jobbade tydligen i andra änden utav kön vi stod i. Hon sa att hon kanske kunde ta bebisen. Jag försökte förklara för dem alla att man kanske borde försöka hitta hans riktiga föräldrar men det var ingen som lyssnade...


Azerbaijan i Eurovision 2013

Jag tycker refrängen i Azerbaijans bidrag i år låter som refrängen i Yohios låt Heartbreak Hotel! Alltså typ samma melodi :)



Azerbaijan:



YOHIO:

 


Gungpremiär!

Jag och Evelina gick till lekparken där hon fick prova att gunga för första gången i sitt liv. Hon var nyvaken men gillade det :)

 


Gårdagen

Igår fick jag ett sms från en av mammorna från föräldragruppen, hon undrade om jag ville följa med på promenad.
Jag hade redan duschat och hade inget planerat just då så tänkte att det vore bra för mig att komma ut lite! Är själv ganska dålig på att ta mig ut, och det är ju inte speciellt roligt att göra det själv heller, så...
 
Vi tog en runda som totalt tog ca 2 h, men vi stannade några gånger på vägen. Vid ett tillfälle tog vi upp våra barn och lät dem klappa en häst! Jag fick lite hjärtklappning när hästen var så nära, de är ju gigantiska! HAHA!
Hoppades att varken Evelina eller hästen skulle känna att jag var lite rädd. Men jag klappade hästen lite jag med :P
 
 
När jag väl kom hem igen blev det lite stressigt. Jag hade ungefär en kvart på mig att själv äta lunch samt mata Evelina... Det gick ganska fort och smidigt till en början, tills jag skulle göra i ordning flaskan åt E... Jag hällde vatten i flaskan, so far so good... Sedan hällde jag i pulvret, och då hände något och jag tappade helt greppet om flaskan så den välte! Jag hade vatten och halvblandat pulver lite överallt... på bordet, på golvet, på tangentbordet, på fjärrkontrollen... Det var kletigt!! Lite som våt cement typ!
 
 
Evelina började skrika av hunger, jag sprang med flaskan i handen, sköljde ur den, blandade nytt åt henne och allt jag kunde göra då var ju att mata henne. Jag stirrade på geggan och min mat som jag inte hunnit äta upp, kände hur det kurrade i magen och såg hur klockan tickade ... Jag smsade Gustav och bad honom genast komma hem, han ringde mig och undrade vad som hade hänt och jag började gråta.
 
Han kom hem efter en liten stund i alla fall, torkade upp allt jag spillt och jag bara grät för att jag var så frustrerad.
 
Klockan var 13:49, vi skulle vara på BVC för vaccination 14:15. Jag hade inte ätit upp min mat än...
 
Gustav ringde och ställde in besöket. Jag tappade matlusten.
 
Vi gick och la oss. Gustav åkte snart iväg och hämtade Viktoria från dagis. Jag vaknade och sedan var dagen aningen bättre i alla fall :)
 
Vi lagade mat och sen slappade vi i soffan efter att barnen gått och lagt sig. Och vi la oss själva ganska tidigt också :)
 
Idag ska vi promenera till dagis så vi får lite frisk luft idag med, det behöver jag.. har lite ont i huvudet och känner mig otroligt seg.
 

Evelina är duktig

 
Evelina är ganska duktig faktiskt, hon lyckas redan leka lite med en leksak som egentligen är till för lite äldre barn (typ från 6 mån - 1 år)! Hon kan få upp fåret utan problem, det har också hänt att hon skruvat upp kycklingen och tryckt upp kossan, men fåret får hon alltid upp! Hon kan dessutom stänga locket på de djur som hon lyckats få upp :)
 
Såhär ser leksaken ut, lite gammalmodig kanske, men vi köpte den på loppis och jag tror inte det spelar så stor roll för Evelina hur high-tech den är ;)